Vlada KS: Nakon 40 godina prvi put novi trolejbusi u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Vlada KS: Nakon 40 godina prvi put novi trolejbusi u Sarajevu
Foto: Vlada KS / KJKP GRAS

Na ulicama Sarajeva uskoro će se, prvi put nakon 40 godina, naći 25 novih trolejbusa, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Tim povodom premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i ministar saobraćaja Adnan Šteta obišli su danas trolejbuski depo GRAS-a, gdje su se u razgovoru sa nadležnim i uposlenicima uvjerili u kakvom stanju se nalazi.

"Upoznali smo osoblje koje radi na održavanju trolejbusa. Oni ne kriju svoje zadovoljstvo i imaju odlične ideje kako da uvedemo u saobraćaj nove trolejbuse za koje ćemo raspisati tender za nekoliko dana", rekao je premijer Forto.

KJKP GRAS - undefined

Foto: Vlada KS: KJKP GRAS

Ministar Šteta naglasio je da će novi trolejbusi uveliko olakšati funkcionalnost javnog prevoza u Kantonu i kako je obećano na početku godine, uskoro će Sarajevo dobiti nove moderene trolejbuse kakvi se mogu vidjeti u gradovima Evrope i svijeta.

Razgovaralo se i o usvojenom rabalansu Budžeta u kojem je predviđeno novo zaduženje od pet miliona eura ili blizu deset miliona maraka za proširenje trolejbuske mreže do Vogošće.

Dat je nalog za izradu glavnog projekta nakon ćega raspisivanje javnog poziva i početak obnove ove trolejbuske dionice koja nije aktivna od završetka rata, poručeno je iz Vlade Kantona Sarajevo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije