Vlada KS dala saglasnost za kupovinu deset novih minibusa

Radiosarajevo.ba
Vlada KS dala saglasnost za kupovinu deset novih minibusa
Foto: Arhiv / Ilustracija

Vlada Kantona Sarajevo je dala saglasnost za kupovinu deset novih minibusa.

Data je saglasnost Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo za potpisivanje Sporazuma sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija o nabavci deset novih minibusa.

Ministar Adnan Šteta je poručio da su osigurana sredstva u budžetu za 2019. godinu za ovu namijenu.

"Već dugi niz godina GRAS pokušava da nabavi nove minibuse preko svojih javnih nabavki, međutim to ne uspijevaju. Svjesni smo da imamo velikih problema u minibuskom saobraćaju, ali i da imamo sredstva obezbijeđena za taj segment javnog prijevoza. Osim ovog sporazuma, GRAS je raspisao javni poziv za nabavku dodatnih deset minubusa, pa očekujemo da se vrlo brzo unaprijedi saobraćaj u padinskim dijelovima grada", rekao je ministar Šteta.

Iz Vlade Kantona Sarajevo su podsjetili da će se iduće govine nabaviti novi trolejbusi i tramvaji, da će početi rekonstruckija tramvajske pruge od Ilidže do Marijin-Dvora, da će početi gradnja tramvajske pruge Ilidža-Hrasnica, te širiti trolejbuska mreža prema Vogošći.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije