Vlada KS-a: Nezadovoljstvo izražavati na demokratski dozvoljen način

Radiosarajevo.ba
Vlada KS-a: Nezadovoljstvo izražavati na demokratski dozvoljen način

Povodom organiziranja boračkih protesta i blokade nekoliko saobraćajnica u Kantonu Sarajevo i Federaciji BiH, Vlada Kantona Sarajevo je danas održala vanredni tematski kolegij kojem je prisustvovao komesar Ministarstva unutrašnjih poslova KS Mevludin Halilović.

Ovom prilikom, komesar Halilović je izvijestio prisutne članove Vlade KS o aktuelnim dešavanjima u Kantonu Sarajevo i Federaciji BiH u protekla 24 sata.

Nakon predočene analize, kolegij Vlade KS je čestitao i pohvalio pripadnike MUP KS, Uprave policije i komesara zbog profesionalnog i korektnog obavljanja zadataka i poslova, jer su prvi svojim djelovanjem uspjeli dogovoriti deblokiranje saobraćajnica.

Posebno su istaknute njihove dobre procjene i odlično vođene koordinirane aktivnosti, u okviru kojih su pripadnici MUP-a KS visoko profesionalno djelovali, bez primjene sile i uz puno uvažavanje prava svih građana koji su imali potrebu iskazati svoje nezadovoljstvo određenim politikama i procesima u Federaciji BiH i Kantonu Sarajevo.
Komesar_Halilovic_MUP_KS.JPG - undefined

Mevludin Halilović

Iako je postojao zakonski osnov da reagiraju upotrebom sredstava prinude, ispravno su procijenili da bi takva reakcija izazvala veće probleme od onih kakvi su oni evidentno bili u posljednja 24 sata.

"Vlada KS apeluje i poručuje svima koji izražavaju svoje nezadovoljstvo da to rade na demokratski dozvoljen način, odnosno na način koji neće uzrokovati probleme svim ostalim građanima Kantona Sarajevo, jer blokada grada u kojoj neminovno trpe najmlađi, bolesni i sve druge ugrožene kategorije stanovništva nije način za ostvarivanje bilo kakvih ciljeva", saopćeno je nakon kolegija.

Komesar Halilović je zadužen da i dalje kontinuirano i redovno izvještava članove Vlade o stanju sigurnosti u KS, kao i da strogo vodi računa o zaštiti svih građana i njihovoj opštoj sigurnosti.

Upućen je poziv svim građanima Kantona Sarajevo da svoja prava traže i štite u okviru pravno propisanih i uređenih procedura te ne dozvole da se na bilo koji način situacija dodatno usložnjava, saopćeno je iz press službe Vlade KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije