Vlada Kantona Sarajevo: Zatražene dodatne količine vode

Fena
Vlada Kantona Sarajevo: Zatražene dodatne količine vode
Vlada Kantona Sarajevo zatražila je od Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture da u saradnji sa preduzećem "Vodovod i kanalizacija" osigura nove količine vode.

Dodatne količine vode traže se iz izvorišta Peračko vrelo, sa područja Hadžića te novog bunara iz Sokolović Kolonije.

Također je razmatrana realizacija prethodno utvrđenih zaključaka i konstatovano je da je situacija sa vodosnabdijevanjem i dalje izuzetno teška.

Zatraženo je i ubrzanje aktivnosti u vezi angažmana i početka rada stručnog Konsultantskog tima, kao i izrada detaljne informacije o problemima sa neadekvatnim hidrauličnim pumpama koje postoje u višespratnim stambenim objektima sa prijedlogom njihovog rješevanja i procjenom troškova.

Vlada je na sjednici imenovala Upravni odbor za nadzor "Projekta vodovod Sarajevo" koji će se realizirati sredstvima u iznosu 25.000.000 eura osiguranim iz Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Upravni odbor će vršiti nadzor nad radom Jedinice za implementaciju ovog projekta i pratiti njegovu ukupnu implementaciju, a sve u skladu sa ugovorima o podršci i implementaciji pomenutog projekta.

U njegovom sastavu su premijer KS, ministar finansija, ministar komunalne privrede i infrastrukture, ministar pravde i uprave te direktor KJKP "Vodvod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije