Vijećnica: Osnovci građanima uputili dječije pjesme i poruke

Radiosarajevo.ba
Vijećnica: Osnovci građanima uputili dječije pjesme i poruke
Dječiji program obilježavanja Dana državnosti BiH pod nazivom "Domovina u srcu" upriličen je ove godine po prvi put u organizaciji Grada Sarajeva.

Blizu 300 učenika četvrtih razreda sarajevskih osnovnih škola s gradonačelnikom Abdulahom Skakom položilo je bijele ruže na Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995.

Učenici su u pratnji gradonačelnika prodefilirali centrom grada sa zastavicama BiH i Grada Sarajeva prema Vijećnici, gdje su s ponosom i oduševljenjem, svojim porukama i čestitkama domovini BiH ukrasili panoe.

Moja domovina je BiH i ona je beskrajno lijepa, Draga domovino ti si moje srce i sjajno sunce, Domovino u srcu te nosim, samo su neke od poruka koje su najmlađi uputili BiH. 

U prepunoj auli Vijećnice, učenike je animirao poznati bh glumac Mario Drmać, a i uživali su u izvedbama tamburaškog orkestra, harmonikaša i malih balerina – polaznika Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo.

Na kraju programa djeca su obišla muzejsku postavku Zagrljaj zemlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije