Veliki kvar vodovoda na Kobiljoj Glavi, šest naselja u Sarajevu bez vode do 20 sati

Radiosarajevo.ba
Veliki kvar vodovoda na Kobiljoj Glavi, šest naselja u Sarajevu bez vode do 20 sati
Brojna sarajevska naselja čak i po završetku redukcionog perioda u utorak ujutro ostala su bez vodosnabdijevanja, a stabilizacija se očekuje tek u večernjem terminu, odnosno, od 20 sati.

Iz Kantonalnog javnog komunalnog poduzeća Vodovod i kanalizacija saopćili su kako naselja Koševsko Brdo, Koševo, Ciglane, Pofalići, Velešići i naselje Park do 20 sati neće imati vode zbog kvara zatvarača na glavnom cjevovodu, na rezervoaru Kobilja Glava.

Iz ViK-a su dodali da su radovi u toku i da će njihova ekipa izvršiti izmjenu kompletnog sistema zatvarača koji je pokvaren, te dodaju kako je riječ o obimnijim radovima i da građani trebaju biti strpljivi.

No, to će biti zaista teško jer su građani iz ovih naselja bez vode još od 23 sata sinoć, kada je nastupio redukcioni period.

Također, pored ovog problema enorman broj ulica danas je ponovo bez vode veći dio dana, zbog popravki koje rade zaposlenici ViK-a.

vik_saopcenje_septembar_19_2017_prtscr.jpg - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije