Važno obavještenje: Izmjene u saobraćaju na dionici autoceste Podlugovi-Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Važno obavještenje: Izmjene u saobraćaju na dionici autoceste Podlugovi-Sarajevo
Foto: Anadolija / Ilustracija

Sutra, 1. augusta će početi sanacija autoceste na dionici Podlugovi - Sarajevo sjever zbog čega će doći do promjene u režimu saobraćaja, saopšteno je iz preduzeća Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine.

U prvoj fazi radova koja počinje 1. augusta doći će do izmjene režima saobraćaja na dužini od dva kilometra. Vozila koja se kreću desnom trakom u smjeru Podlugovi - Sarajevo sjever će biti preusmjerena na lijeu traku u smjeru Sarajevo sjever - Podlugovi. Saobraćaj će se odvijati dvosmjerno lijevom trakom, nakon čega će se odvijati normalnim tokom, objasnili su iz ovog preduzeća.

Na mjestu radova će biti postavljena signalizacija. Vozači će brzinu morati prolagoditi u skladu sa uslovima na saobraćajnici kako ne bi ugrozili svoju i sigurnost drugih učesnika u saobraćaju.

Radove će izvoditi kompanija Euro-asfalt, dok će nadzor radova vršiti Modus Projekt i AIK Inženjering, saopšteno je iz Autocesta Federacije Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije