Važan apel građanima iz GSS-a povodom potrage za nestalom Ružicom Bičvić

Radiosarajevo.ba
Važan apel građanima iz GSS-a povodom potrage za nestalom Ružicom Bičvić
Foto: GSS Novi Grad Sarajevo / Potraga za nestalom Ružicom

Potraga za nestalom Ružicom Bičvić ušla je u 15. dan. Tim povodom oglasili su se iz GSS-a Novi Grad Sarajevo.

Saopćenje GSS-a prenosimo u cijelosti.

"Poštovani građani ušli smo u petnaesti dan potrage za nestalom Ružicom Bičvić.

Dobili smo preko dvije stotine informacija sa različitih lokacija pa čak iz drugih kantona koje smo provjerili kako mi tako i porodica,video nadzore, dobivali fotografije od građana itd. razgovarali smo sa potencijalnim svjedocima.

Imali smo slučaj u toku potrage za nestalom Ružicom Bičvić 26. aprila 2019. godine da nas u Rječicu, naselje u Rajlovacu građani pozovu i kažu da starija baka hoda po Rječici, nadajući se da je u pitanju Ružica Bičvić.

Po dolasku na lice mjesta smo ustanovili da je i ta baka otišla tri dana ranije od kuće iz naselja Dobrinja također sa izraženim oblikom demencije, jer nije znala gdje stanuje, pa smo njenu adresu utvrdili uvidom u zdravstvenu knjižicu. Stariju ženu smo uredno vratili na adresu prebivališta u ulicu Salke Nezečića na Dobrinji, a ista je 1948. godište, bap kao i nestala Ružica Bičvić i živi svega nekoliko stotina metara od mjesta stanovanja Ružice Bičvić.

Ovim putem APELUJEMO na grđane da informacije prosljeđujete na GSS Novi Grad Sarajevo, ako imate bilo kakav trag ili informaciju i kako bi što lakše pronašli nestalu Ružicu Bičvić.

Ako vas neka osoba asocira na nestalu Ružicu Bičvić, zaustavite je popričajte, uslikajte, pošaljite fotografiju i lokaciju na viber broj GSS Novi Grad Sarajevo.

+387 62 672 772

Da podsjetimo Ružica je imala na sebi bež jaknu kratku do kukova, karirane smeđe pantalone, crveni ceker sa znakom Caritasa, crne cipele sa bjelim đonom, visoka je 1.65 m i dementna.

Zadnja lokacija na kojoj je viđena i koja je tačna je naselje Bojnik na raskrsnici kod Hoše komerca 21. aprila 2019. godine u 00:17 časova, gdje su nadzorne kamere zabilježile da se uputila u ulicu Mihaljevska i od tada nismo dobili nijednu kvalitetnu informaciju koja bi nam potvrdila dalje kretanje nestale Ružice Bičvić. S tim u vezi vas molimo da ne odustajete sa davanjem informacija, svaku ćemo provjeriti kao i prethodnih 237 informacija", poručili su iz GSS-a Novi Grad Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije