Vandali uništili trolejbus koji je počeo s radom prije svega dvije sedmice

Radiosarajevo.ba
Vandali uništili trolejbus koji je počeo s radom prije svega dvije sedmice
Foto: KJKP GRAS / Vandali uništili trolejbuse

Informišemo javnost da je u toku prošle sedmice došlo do ispisivanja većeg broja grafita u novonabavljenom trolebusu garažni broj 655. Posebno smo razočarani ovom činjenicom iz razloga jer je ovo vozilo u saobraćaj uključeno tek prije dvije sedmice, saopćeno je iz GRAS-a.

"Nažalost, ne postoji efikasan način za borbu protiv ovakve vrste vandalizma, jer počinioci obično ne budu uhvaćeni na djelu. Smatramo da je potrebno sistemski rješavati ovakve i slične probleme i u to uključiti pojedince, porodice i kompletnu društvenu zajenicu i to od najranije dobi djeteta, jer prema riječima stručnjaka ponašanje u djetinjstvu predstavlja obrazac za ponašanje odraslih", kažu iz GRAS-a.

U nekim slučajevima moguće je grafite očistiti hemikalijama, a nekada je to moguće riješiti isključivo farbanjem vozila, a što svakako iziskuje izdvajanje dodatnih finansijskih sredstava.

"Još jednom apelujemo na korisnike da ne ispisuju grafite i ne uništavaju vozila na bilo koji način jer prije svega služe njihovim potrebama, te direktno utiče i na kvalitet javnog gradskog prevoza", kažu iz GRAS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije