Vandali u Sarajevu uništili tramvajsku stanicu: Policiji ništa nije prijavljeno

Radiosarajevo.ba
Vandali u Sarajevu uništili tramvajsku stanicu: Policiji ništa nije prijavljeno
FOTO: Radiosarajevo.ba / Oštećena tramvajska stanica Stup u Sarajevu

Sudeći prema fotografijama koje su nam dostavili čitaoci, polupana su sva stakla na tramvajskoj stanici Stup u Sarajevu.

Ovaj čin vandalizma u glavnom gradu BiH je samo nastavak uobičajne prakse pojedinaca koji su i u proteklom period razbijali stakla na tramvajskim i autobuskim stajalištima, te oštećavali dječija igrališta i klupe.

Ovim povodom kontaktirali smo i dežurnog operativnom MUP-a Kantona Sarajevo koji nam je kazao da u proteklom periodu nije pristigla ovakva prijava.

Nadamo se da se da će počinioc/počinioci biti uskoro pronađeni, jer je moguće da je ovaj vandalski čin bio snimljen nekom od nadzornih kamera.

Da vandalizam je posao općeprihvaćena praksa u Sarajevu dokazuje i naša galerija na kojoj možete vidjeti ogledni primjer sarajevskog trolejbusa. 

Naime, unutrašnjost trolejbusa ispisan je grafitima i porukama, pritom ispisane su sve unutrašnje površine uključujući i sjedišta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije