Uzeli stvar u svoje ruke: Studenti ALU u Sarajevu očistili most Festina lente

J. Ć.
Uzeli stvar u svoje ruke: Studenti ALU u Sarajevu očistili most Festina lente
Foto: Radiosarajevo.ba / Studenti ALU u Sarajevu čistili most Festina lente
Nekoliko studentata Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu danas se potrudilo očistili most Festina lente koji je jako prljav već neko vrijeme.

"S obzirom na to da je danas prvi dan nove akademske godine, mi smo sa studentima odlučili izaći i očistiti 'ispred svojih vrata'", rekao je za Radiosarajevo.ba Sandro Drinovac, asistent na Akademiji likovnih umjetnosti.

Drinovac je istaknuo i to da ništa bolja nije ni Obala Maka Dizdara i grad ne izgleda kako bi trebao, bar kad je čistoća u pitanju.

Sarajevski studenti su ovom akcijom dali odličan primjer i kritiku onima koji bi to trebali raditi kao svoj posao, te vratili puni sjaj pješačkom mostu kod Akademije likovnih umjetnost, simbolu Sarajeva. 

Podsjetimo, Festina lente (lat. Požuri polako) je pješački most u Sarajevu izgrađen 2012. godine. Povezuje Obalu Maka Dizdara sa Radićevom ulicom, odnosno Obalom Kulina Bana na zapadnoj strani Miljacke.

Pješački most nastao je iz potrebe da se povežu, ožive i obogate sadržaji na obalama rijeke Miljacke i omogući uvođenje novih sadržaja primjerenih najužoj urbanoj jezgri.

Obala Maka Dizdara je obnovom šetališta i izgradnjom mosta značajno obogatila urbani ambijent, te je uz projekt za uređenje obližnje Radićeve ulice kao pješačke zone bez automobilskog prometa, uspostavljena ravnoteža između lijeve i desne obale rijeke

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije