Uz muziku i vatromet počela „Ledena čarolija“ na Vilsonovom šetalištu

Fena
Uz muziku i vatromet počela „Ledena čarolija“ na Vilsonovom šetalištu
„Ledena čarolija“ počela je večeras na Vilsonovom šetalištu uz vatromet, muziku i dobru zabavu, a otvorio ju je načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.

On je kazao da su u ovoj općina prilikom planiranja budžeta za 2016. godinu, u saradnji s Općinskim vijećem, dogovorili da naprave nešto čime će upotpuniti zimsku ponudu za djecu.

"Nedostajalo nam je nešto ovakvo za djecu koja tokom zimskog raspusta ne mogu otići nigdje izvan Sarajeva. Zbog toga smo se odlučili da u prelijepom ambijentu Vilsonovog šetališta napravimo ovakvu manifestaciju", naveo je Koldžo.

Kaže da će pokušati da je naprave tradicionalnom, te da iduće godine bude još bolja.

"Očekujemo što veći broj djece, s obzirom na to da novogodišnji praznici tek nastupaju, a nakon toga ide i zimski raspust. Očekujemo da će ovo naše klizalište, na kojem je klizanje potpuno besplatno kao i pozajmljivanje klizaljki, funkcionirati u punom kapacitetu", istaknuo je načelnik Koldžo.

Koordinatorica aktivnosti na klizalištu Amela Šiber je kazala da tokom narednih mjesec dana klizalište donosi bogat program za sve uzraste, te obećava dobru zabavu.

U neposrednoj blizini klizališta u dekorisanim drvenim kućicama nude se raznovrsni sadržaji za sve generacije, a cijeli prostor je dekorisan, uključujući i veliku jelku, kako bi se u punom sjaju dočarala praznična atmosfera.

Manifestacija „Ledena čarolija“, koju Općina Novo Sarajevo organizira prvi put, bit će otvorena za sve građane do 25. januara naredne godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije