Uskoro završetak prve dionice rekonstrukcije vodovodne mreže u KS-u

Radiosarajevo.ba
Uskoro završetak prve dionice rekonstrukcije vodovodne mreže u KS-u
Rekonstrukcija vodovodne mreže na potezu od Skenderije do Vijećnice teče planiranom dinamikom, a skoro je završena prva i najteža dionica.

Zamijenjeno je 150 metara cjevovoda koji je vodu puštao na svakih šest metara. 

U proteklih 15 godina izostala su značajna ulaganja u vodovodni sistem.  Rekonstrukcijom vodovodne mreže na području svih općina u KS-u, očekuju se znatna poboljšanja u pogledu smanjenja isticanja vode uslijed dotrajalosti cjevovoda, a samim tim i eventualno smanjenje perioda redukcija.

„Vodovodni sistem trpio je velike gubitke, a preostalo je još rekonstruirati 1.700 metara vodovodnih cijevi za ovu dionicu. Na glavnoj gradskoj saobraćajnici u ulici Obala Kulina bana u funkciji je jedna saobraćajna traka i moguće su gužve pa stoga molim građane za strpljenje“, rekao je Izvršni direktor pogona Vodovod Kenan Đipa.

Završetak kompletne rekonstrukcije očekuje se za tri mjeseca. Vrijednost radova iznosi 1.100.000 KM, a finansira ih Kanton Sarajevo putem Ministarstva za komunalnu privredu i infrastrukturu KS-a, stoji u saopćenju KJKP Vodovoda i kanalizacije.

Nakon završenih radova na prvoj dionici prelazi se na drugu dionicu (cjevovod DN300) rekonstrukcije, a pri izvođenju radova mogli smo vidjeti u kakvom stanju je cjevovod u Kantonu Sarajevo što pokazuju slike u prilogu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije