Uskoro rekonstrukcija trotoara od Gradske tržnice do Katedrale

Radiosarajevo.ba
Uskoro rekonstrukcija trotoara od Gradske tržnice do Katedrale
Lijeva strana trotoara od Katedrale do Gradske tržnice u Sarajevu, u ukupnoj dužini od 135 metara, uskoro bi trebala biti rekonstruirana, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo, koja će finansirati izvođenje radova.

Navodi se kako će ovi radovi koštati oko 15.000 KM, a tom prilikom bit će uklonjen oštećeni asfalt na postojećim trotoarima, kao i stari ivičnjaci, koji će biti zamijenjeni novim.

Uradit će se i nivelisanje šibera poklopaca šahtova i slivničkih rešetki, te izraditi okna za kišne oluke. Ovim radovima trotoar na dijelu od Katedrale do Gradske tržnice ponovo će dobiti prvobitnu funkciju, te će biti osigurana neometana putna komunikacija, ističu iz Općine Stari Grad.

Osim toga, s istim izvođačem radova potpisan je ugovor na rekonstrukciji lijeve strane trotoara u ulici Mula Mustafe Bašeskije – od skretanja u ulicu Logavina do Katedrale. Ovi radovi izvodit će se na dužini od 188 metara i prosječnoj širini 2,60 metara, a koštat će oko 20.000 KM.

S obzirom na to da su u toku radovi na rekonstrukciji ulice Konak, dinamikom radova planirano je da nakon toga bude izvršena rekonstrukcija ulice Franjevačka, a potom će se ekipe i mašinerija KJKP“Rad“ preusmjeriti u ulicu Mula Mustafe Bašeskije gdje će početi rekonstrukcije trotoara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije