Uskoro počinje naplata parkinga u Centru "Safet Zajko"

J. Ć.
Uskoro počinje naplata parkinga u Centru "Safet Zajko"
Foto: Radiosarajevo.ba / Centar "Safet Zajko"
Uskoro počinje naplata parkinga u Centru "Safet Zajko", koji se nalazi u općini Novi Grad.

Naime, u toku je nabavka sistema naplate i Javno preduzeće Lokom, koje upravlja Centrom Safet Zajko počet će sa naplatom parkinga kada sistem za naplatu bude tehnički spreman, potvrdili su iz Općine Novi Grad.

Radost za mališane: Otvoren "piratski brod" u Centru "Safet Zajko"

Naplata će se vršiti tako što će prvih pola sata korištenja parkinga biti besplatno, a svaki naredni sat plaćat će se 1 KM.

Centar Foto: Radiosarajevo.ba / Centar "Safet Zajko"

"Sam kompleks ima značajne troškove održavanja, a naplata parkinga po simboličnoj cijeni bila je planirana i ranije, kao i još jedan broj sadržaja, koji se već naplaćuju, a čime se omogućava održavanje Centra u stanju u kakvom jeste", kazali su za Radiosarajevo.ba 

Istaknuli su da nisu tačne informacije da Općina u budžetu izdvaja sredstva za održavanje ovog kompleksa.

"Sredstva planirana budžetom izdvojena su za izgradnju novih sadržaja, kao što su nova dječija i sportska igrališta, adrenalin park i obnova jednog od objekata koja će uskoro započeti", rekli su iz Općine Novi Grad. 

Podsjetimo, Centar je smješten u središtu Novog Grada, udaljen pet minuta od tramvajskog i autobuskog saobraćaja. Park sadrži atletsku stazu, fudbalski teren sa vještačkom travom, teren za skok udalj, košarkaški teren, svlačionice, dječija igrališta i teren za odbojku na pijesku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije