Uposlenici na šalterima MUP-a KS-a od danas nose službenu odjeću

Radiosarajevo.ba
Uposlenici na šalterima MUP-a KS-a od danas nose službenu odjeću
Uposlenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo koji rade na šalterima za izdavanje ličnih dokumenata od danas na poslu nose službenu odjeću.

Ovo je prvi put u historiji MUP-a KS-a da su uposlenici čija radna mjesta su vezana za rad sa strankama uniformisani, saopćeno je iz MUP-a KS-a.

Naime, na inicijativu ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Vedrana Mulabdića donesen je Pravilnik o službenoj odjeći državnih službenika i namještenika MUP-a KS, a kako bi se osigurala prepoznatljivost uposlenika na radnim mjestima koja se odnose na rad sa strankama i na šalterima, te u potpunosti poštovali principi Etičkog kodeksa u pogledu prikladnog odijevanja uposlenika. 

Na ovaj način stranke će lakše uočavati uposlenike u službenoj odjeći prilikom ostvarivanja svojih građanskih prava, a uposlenici će biti reprezentativni i stvara im se obaveza da na dostojan način predstavljaju državnu službu, odnosno organ uprave s obilježjima Kantona Sarajevo, navode iz MUP-a KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije