Uposlenici GRAS-a podržavaju Gušića: Poništen tender za nabavku minibusa

E. H.
Uposlenici GRAS-a podržavaju Gušića: Poništen tender za nabavku minibusa
Kantonalno javno preduzeće GRAS, na čelu s privremenim upraviteljem Harisom Gušićem moralo je poništiti odluku o nabavci 25 novih minibusa jer firma Sejari tvrdi da konkurs nije bio u skladu sa zakonskom procedurom.

Danas su se ispred zgrade Općine Stari Grad nakratko okupilo nekoliko stotina radnika KJKP GRAS-a, kako bi pružili podršku Gušiću, koji će se obratiti na sjednici Vijeća ove općine. Dali su i podršku Općini Stari Grad i načelniku Ibrahimu Hadžibajriću.

Naime, nabavkom novih minibusa trebao je biti riješen problem prijevoza građana u padinskim dijelovima, a Gušić će danas pojasniti zbog čega je poništen tender, obzirom da je upravo Općina Stari Grad izdvojila 700.000 KM za nabavku minibusa.

"Zbog problema s tužilaštvom Tuzlanskog kantona minibusi nisu nabavljeni. Novac iz Općine Stari Grad je ranijim zaključkom općinskog Vijeća pripremljen, ali neće biti prebačen dok ne budu nabavljeni minibusi", rečeno je na skupu. 

Ovo je jedan od šest postupaka koji je pokrenula firma Sejari protiv GRAS-a.

KJKP GRAS je objavio Odluku o pokretanju postupka nabavke novih minibusa, koju potpisuje Gušić, u vrijednosti blizu 3.100.000 KM. U Odluci se konstatuje da je KJKP GRAS izuzeto od primjene Zakona o javnim nabavkama, jer usluge javnog prijevoza na području Kantona Sarajevo pružaju i druga privredna društva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije