Ukinuto pet autobuskih linija u Sarajevu: Inspektori skinuli tablice

H. A.
Ukinuto pet autobuskih linija u Sarajevu: Inspektori skinuli tablice
Arhiv / Ilustracija
Saobraćajni inspektori KUZIP KS-a danas su, u postupku kontrole izvršenja rješenja o privremenoj zabrani obavljanja prijevoza, iz saobraćaja isključili tri linije koje održava KJKP GRAS i dvije autobuske linije Centrotrans Eurolines d.d. Sarajevo.

"Prinudno izvršenje rješenja, koje podrazumijeva skidanje registarskih oznaka i oduzimanje saobraćajne dozvole prijevoznicima, izvršeno je na autobuskim linijama Ilidža - Sokolović-Kolonija i Ilidža - Hrasnica, koje je održavao Centrotrans Eurolines d.d. Sarajevo, te linijiama KJKP GRAS, Sutjeska - Vogošća, Sutjeska - Ilijaš - Lješevo i Ilidža - Rakovica - Kobiljača", rekla je Vildana Brdarić iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS-a.

S obzirom na to da oba prijevoznika nisu postupili po donesenim rješenjima inspektora, te da su na navedenim linijama nastavili obavljati javni linijski prijevoz putnika, bez registriranog reda vožnje, odnosno dozvole Ministarstva za saobraćaj KS-a, inspektori će osim mjere isključenja, djelovati i izdavanjem prekršajnih naloga.

"Novčane kazne za ovu vrstu prekršaja prema odredbama Zakona o cestovnom prijevozu FBiH kreću se od 2.000 do 10.000 KM za pravna lica, odnosno od 200 do 1.000 KM za odgovorno lice u pravnom licu", ističu iz KUZIP KS-a, te dodaju:

"Naglašavamo da će kantonalni saobraćajni inspektori, uz asistenciju MUP-a KS-a, nastaviti dalje kontrole javnog linijskog prijevoza putnika u Kantonu Sarajevo."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije