Udruženje ''Av-Mau": Ko je objesio psa u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Udruženje ''Av-Mau": Ko je objesio psa u Sarajevu
Udruženje ''Av-Mau'' Sarajevo oglasilo se saopćenjem u kojem zahtijeva hitno provođenje istrage od MUP-a KS i Tužilaštva KS, identifikovanje i najoštrije osoba koje su danas objesile psa u Sarajevu.

"Očekujemo od nadležnih da odmah provedu hitnu istragu, identifikuju počinitelja ovog monstruoznog čina. Zlostavljanja, vješanja, mučenja, silovanja, ubijanja napuštenih životinja su krivično djelo. Lice koje je objesilo psa je okaratkterizirano opasnim po društvo, sredinu, ljude i životinje i treba biti sankcionirano.",  kažu u Udruženju ''Av-Mau''.

Udruženje poziva sve relevantne organe da osude monstruozan zločin protiv napuštenih životinja i pošalju nedvosmislenu poruku kojom će obeshrabriti zlostavljanja životinja, a ovakve i slične patološke pojave sankcionirati.

"Društvo ne može i ne smije ostati nijemo na ovakve pojave.  Apelujemo na građane da ako primijete sumnjiva ponašanja pojedinaca, te zlostavljanje životinja bilo kojeg oblika ista prijave odmah MUP-u KS, Udruženju, da zovu policiju na lice mjesta i djeluju. Danas je u Sarajevu obješen pas, sutra možda nečije dijete, nečija kći, nečiji sin, sestra, brat, unuka, unuk", dodaje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije