Udar na građane i privredu: Zbog poskupljenja gasa hitna sjednica Skupštine KS

Fena
Udar na građane i privredu: Zbog poskupljenja gasa hitna sjednica Skupštine KS
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Skupština Kantona Sarajevo

Hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo zbog poskupljenja gasa zakazana je za ponedjeljak, 10. juna, potvrdila je zamjenica predsjedavajućeg Skupštine KS Danijela Kristić.

Ona je naglasila da će poskupljenje gasa će biti direktan udar na privredu i građane, te da će se reflektirati na dvije firme u Kantonu - Sarajevogas i Toplane.

"Toplane su najavile povećanje cijena obzirom da gas čini 60 posto troška cijene. Brojni poslovni subjekti cjelokupnu proizvodnju baziraju na korištenju alternativnog energenta odnosno gasa zbog čega je neminovno da dođe do povećanja cijene finalnog proizvoda", kazala je Kristić dodavši kako "ova odluka predstavlja i svojevrstan socijalni pritisak posebno na građane slabijeg socijalnog statusa".

Prema njenim riječima, Vlada KS će za hitnu sjednicu pripremiti detaljne informacije kao i prijedloge mjera za ublažavanje posljedica poskupljenja gasa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije