Učestali prizori vandalizma u Sarajevu: Uništen dječji park Betanija-Jezero

Radiosarajevo.ba
Učestali prizori vandalizma u Sarajevu: Uništen dječji park Betanija-Jezero
Foto: KJKP Park / Park Betanija-Jezero

U noći sa 4. na 5. juni mobilijari na dječjem igralištu u sarajevskom parku Betanija-Jezero su u potpunosti uništeni. Slučaj su uočili i evidentirali komunalni redari preduzeća 'Park'.

Neodgovornost građana na djelu: Pogledajte kako izgleda pothodnik na Stupu

Ovo je još jedan u nizu vandalski čin kojim su uništena javna dobra glavnog grada Bosne i Hercegovine, podsjetili su iz ovog komunalnog preduzeća. Najčešće se uništavaju mobilijari i klupe u parkovima, te odlaže smeće na zelenim površinama.

Komunalno preduzeće 'Park' je preko svojeg Facebook profila poručilo sljedeće:

"Polomljeni dijelovi sprava na dječjem igralištu bit će uklonjeni, ali jutrošnje stanje je povod za još jedan apel građanima da krajnje ozbiljno shvatimo ovu situaciju, povedemo računa o očuvanju javnih zelenih površina, te posebno prostora namijenjenog djeci, te da pojedince koji na ovakav način se odnose prema istima prijave policiji, općinskoj službi ili preduzeću 'Park'."

Za podsjetiti je da su se u glavnom gradu Bosne i Hercegovine ponovo pojavile divlje deponije i to nakon tromjesečne akcije čišćenja koju je pokrenula Vlada Kantona Sarajevo, te brojnih apela da se otpad odlaže na primjeren način. 

Na mnogim zelenim i drugim javnim površinama su primjetne velike količine smeća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije