Učenici Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju dobili novo basket igralište

Radiosarajevo.ba
Učenici Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju dobili novo basket igralište
U dvorištu Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju otvoreno je i dato na korištenje učenicima ovog centra obnovljeno košarkaško igralište. Uz pomoć sponzora ovo igralište je obnovljeno zahvaljujući saradnji UG "Jesi li za basket" i Općine Centar.

U ime Općine Centar otvaranju igrališta su prisustvovali savjetnik općinskog načelnika Osmo Babić, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero i predstavnica Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar Anira Dedović.

Nekadašnji košarkaški reprezentativac Samir Avdić je u ime Udruženja "Jesi li za basket" predao košarkašku loptu najmlađem članu Centra čime je zvanično otvoreno ovo igralište.
Osmo Babić se u ime načelnika Ajnadžića i Općine Centar obratio prisutnima.

"Nama je drago što smo uspjeli da uljepšamo i damo vama na korištenje ovaj teren i ovom prilikom želim vam djeco da puno lijepih trenutaka i dobre igre pamtite na ovom igralištu", istakao je Babić.

Prisutnima se također obratio i direktor Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju Naim Salkić koji se zahvalio na ovoj donaciji za obnovu sportskog terena kojeg će osim djece iz ovog Centra također moći koristiti svi mališani koji žele da svoje slobodno vrijeme provedu u igri i zabavi.

"Općina Centar je i ranije prepoznavala i podržavala naše aktivnosti. Prije četiri godine su svojim sredstvima obnovili našu fiskulturu salu, dok je načelnik Ajnadžić u ime Općine prije nekoliko dana donirao našoj djeci koja su krenula u prvi razred školske torbe i pribor. Naredni projekat za koji se nadam da će dobiti podršku Općine Centar je uređenje dvorišta i prilaza ispred Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju", kazao je Salkić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije