Učenici škole "Musa Ćazim Ćatić" pokazali najbolje znanje iz matematike

Radiosarajevo.ba
Učenici škole "Musa Ćazim Ćatić" pokazali najbolje znanje iz matematike
U prostorijama Osnovne škole "Hasan Kaimija" održano je općinsko takmičenje učenika iz matematike.

Takmičili su se učenici od sedmih do devetih razreda iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, navodi se u saopćenju

U pojedinačnoj konkurenciji učenika sedmih razreda prvo mjesto dijele tri učenika iz osnovnih škola "Musa Ćazim Ćatić", i "Katolički školski centar" Uma Hasanović, Lana Čobo i Armin Kadić.

Drugo mjesto također dijele tri učenika, i to Nejra Hajrić iz Osnovne škole "Musa Ćazim Ćatić", te Hana Piralić i Lamija Čaušević iz OŠ "Isak Samokovlija", dok je treće mjesto pripalo Ahmedu Mulaliću iz škole "Safvet-beg Bašagić".

Među učenicima osmih razreda u istoj kategoriji najbolji su Melina Bukva iz OŠ "Alija Nametak", te Adi Hujić i Namik Hadžović iz škole "Musa Ćazim Ćatić".

Drugo mjesto osvojio je učenik OŠ "Nafija Sarajlić" Dani Paralović, a treće mjesto pripalo je učeniku škole "Isak Samokovlija" Harunu Tahiroviću.

Najbolje znanje iz matematike među učenicima devetih razreda pokazalo je čak sedam učenika koji su osvojili prvo mjesto i to Hatidža Serdarević iz škole "Safvet-beg Bašagić", Naida Hasović i Omar Selimović iz OŠ "Hasan Kaimija", Benjamin Kadić iz škole "Musa Ćazim Ćatić", Azra Žunić iz OŠ "Alija Nametak", Taner Bajrović iz OŠ "Vladislav Skarić" i Mirza Olovčić iz OŠ "Silvije Strahimir Kranjčević".

Drugo mjesto dijele Mersid Pilipović iz OŠ "Isak Samokovlija" i Teo Kapetanović iz škole "Katolički školski centar", dok je treće mjesto osvojio Affan Kapidžić iz škole "Alija Nametak".

U ekipnoj konkurenciji među učenicima sedmih razreda najbolje znanje iz matematike su pokazali učenici Osnovne škole "Musa Ćazim Ćatić", drugi su učenici OŠ "Isak Samokovlija", dok je treće mjesto među sedmim razredima pripalo učenicima Katoličkog školskog centra.

Najviše bodova među učenicima osmih razreda iz matematike su osvojili osnovci iz OŠ "Isak Samokovlija", drugo mjesto je pripalo OŠ "Musa Ćazim Ćatić", a treće OŠ "Alija Nametak".

Od devetih razreda najbolji su učenici Osnovne škole "Alija Nametak", na drugom mjestu su učenici OŠ "Isak Samokovlija", a na trećem učenici Osnovne škole "Hasan Kaimija".

Nakon kulturno-umjetničkog programa, koji je pripremila škola domaćin takmičenja, najboljim učenicima i najuspješnijim školama dodijeljene su diplome.

Općina Centar je također obezbijedila i nagrade od 50 KM za nastavnike najuspješnijih učenika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije