U toku vanredni sastanak: Da li će se GRAS ugasiti?

Radiosarajevo.ba
U toku vanredni sastanak: Da li će se GRAS ugasiti?
AA / KJKP Gras
U Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću (KJKP) GRAS danas u 11 sati počeo je vanredni sastanak zbog problema koji su se nagomilali u preduzeću.

Iz Sindikata su poručili kako će razgovarati i o mogućem gašenju ovog gradskog prevoznika.

Također, jedan od razloga vanrednog sastanka jeste i udes GRAS-ovog minibusa koji se dogodio prošlog vikenda na Hridu, a na dnevnom redu su i prodaja vozila i aukcija koja očekuje GRAS, tužbe ranika i sl.

Na sastanku će glavnu riječ voditi kantonalni ministar saobraćaja Mujo Fišo i direktor GRAS-a Avdo Vatrić. Tu su i svi članovi Uprave te Sindikata.

Ministar Fišo je poručio prije sastanka kako su najveći problem radničke tužbe, zbog kojih se svakog mjeseca s računa skinu stotine hiljada maraka. Radnici, podsjeća Avaz, od firme potražuju oko 60 miliona maraka i, ako ne odustanu od tužbi, Uprava firme najavljuje moguće gašenje.

Prema mišljenju Fiše, Uprava GRAS-a trebala je više komunicirati s radnicima i Sindikatom da se ne bi našli u situaciji da radnici ugase preduzeće.

Postoji mogućnost gašenja. Ali građani se ne trebaju brinuti, oni će imati prijevoz. Oni neće biti taoci GRAS-a i njihovih radnika“, kazao je Fišo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije