U subotu i nedjelju velike promjene u odvijanju javnog prijevoza u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
U subotu i nedjelju velike promjene u odvijanju javnog prijevoza u Sarajevu
Foto: Dženan Kriještorac / Press konferencija u GRAS-u

U nedjelju, 15. septembra u Sarajevu će do promjena u odvijanju gradskog prijevoza od sedam do 12 sati, saopšteno je iz preduzeća 'GRAS'.

Tramvajski saobraćaj će saobraćati od Ilidže do Željezničke stanice odnosno neće saobraćati od Tehničke škole do Baščaršije.

Trolejbuski saobraćaj do Jezera neće biti u funkciji odnosno bit će preusmjeren na terminal Trg Austrije.

Autobuska linija Vijećnica-Dobrinja mijenjat će polazni terminal i trasu. Polazit će sa terminala Trg Austrije. Na relaciji Trg Austrije-Pofalići će saobraćati trolejbuskom trasom u oba pravca.

Autobuske linije za Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo i Breku mijenjat će polazni terminal. Umjesto od Doma Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, polazit će sa Drvenije.

Ostale autobuske i minibuske linije čiju trasu koriste ili presjecaju učesnici trke, a koje polaze sa terminala Sutjeska, Drvenija i Park, bit će privremeno obustavljene do prolaska trkača.

Razlog za promjene u odvijanju javnog prijevoza je ulična utrka.

Zbog održavanja manifestacije dječiji maskembal u subotu, 14. septembra od 17 do 18 sati, autobus na liniji Sutjeska-Vogošća će saobraćati do stare okretnice pored magistralnog puta, saopšteno je iz 'GRAS-a'. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije