U sarajevskoj Općini Centar počela Škola preduzetništva

Radiosarajevo.ba
U sarajevskoj Općini Centar počela Škola preduzetništva
Foto: Općina Centar / Škola preduzetništva

U sarajevskoj Općini Centar počela je Škola preduzetništva namijenjena mladim, ženama, nezaposlenim i drugim ugroženim kategorijama, saopšteno je iz ove lokalne zajednice.

Školu organizira Udruženje Idea pod pokroviteljskom Općine Centar.

Kako je saopšteno, osnovna ideja je ohrabrivanje polaznika i unapređenje njihovih znanja, u smislu razvoja preduzetničkog duha i ideja, a u cilju aktivnog uključenja u društveni život i unapređenja kvaliteta života, kako pojedinca, tako i zajednice u cjelini.

Škola preduzetništva podrazumijeva, kako je navedeno, intenzivan petodnevni trening o pokretanju i uspješnom vođenju sopstvenog biznisa, a posebno je korisna za sve mlade ljude koji namjeravaju aplicirati za općinske poticaje osnivanju start-up biznisa.

Škola preduzetništva - undefined

Foto: Općina Centar: Škola preduzetništva

"Projekat je rezultat višegodišnjeg iskustva predavača, a osim prezentacije neophodnih teoretskih koncepata uključuje i prezentaciju praktičnih savremenih znanja i slučajeva iz prakse, individualne i grupne diskusije i zadatke, prezentaciju video materijala, aplikaciju stečenog znanja u formi kreiranja poslovnog plana, te digitalnih marketing kampanja", objasnili su iz Općine Centar Sarajevo.

Predavanja su podijeljena u četiri grupe.

Prva grupa je počela jučer i trajat će do 18. oktobra. Druga će trajati od 21. do 25. oktobra, treća od 28. oktobra do 1. novembra, a četvrta od 4. do 8. novembra 2019. godine.

Predstavnik Udruženja Idea Almir Peštek se zahvalio Općini Centar bez koje, kako je istakao, ne bi bilo moguće realizirati jedan ovakav projekat.

"Kroz predavanja i radionice naši polaznici dobivaju osnovna znanja iz poduzetništva što je vrlo značajno osobama koje planiraju pokrenuti samostalni biznis. Koristim priliku da se zahvalim Općini Centar što nam je i ove godine ukazala povjerenje i finansirala ovaj projekat. Općina Centar je jedna od rijetkih lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini koja zaista ulaže u mlade ljude na način da obezbjeđuje značajna sredstva za finansiranje start-up projekata. I po završetku seminara mi ćemo raditi na pružanju besplatnih savjetodavnih usluga vezanih za eventualno pokretanje i razvoj biznisa polaznika", istakao je Peštek.

Škola preduzetništva - undefined

Foto: Općina Centar: Škola preduzetništva

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije