U Općoj bolnici besplatan pregled pacijenata

Radiosarajevo.ba
U Općoj bolnici besplatan pregled pacijenata
Pixabay / Ilustracija
Povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, u utorak,14. novembra ove godine, u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" za sve zainteresirane građane će biti upriličena akcija besplatnog pregleda šećera u krvi, koja će trajati od 9 do 14 sati.

Osoblje Odjeljenja za internu medicinu Opće bolnice će vršiti preglede pacijenata i davati korisne savijete o ovoj bolesti, kao i preporuke za njenu prevenciju.

"Narednog dana, u srijedu, 15. novebra, u istom terminu, povodom Svjetskog dana hronične opstruktivne bolesti pluća (HOPB), građane će pregledati ljekar specijalista pneumoftiziolog", stoji u saopćenju Opće bolnice.

Kako navode, ednostavnim i bezbolnim testom građani će moći izmjeriti funkciju pluća (spirometrija ) a ovim pregledom se može utvrditi boluju li od HOPB-a ,čak i prije nego se simptomi razviju.

Iz Opće bolnice pozivaju građane da se odazovu ovom pozivu i da kontroliraju svoje zdravlje.

Podsjetimo i to da će tradicionalnom "Šetnjom za dijabetes" od Katedrale do zgrade Federalnog ministarstva zdravstva u Sarajevu, u utorak, 14. novembra biti obilježen Svjetski dan dijabetesa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije