U Općini Centar u prvi razred krenula 602 učenika

Radiosarajevo.ba
U Općini Centar u prvi razred krenula 602 učenika
U 11 osnovnih škola s područja općine Centar u prvi razred krenulo je novih 602 učenika, odnosno 321 dječak i 281 djevojčica.

U prvom upisnom roku, u aprilu je upisano 554 učenika da bi se do kraja drugog upisnog roka u augustu taj broj uvećao na 602 učenika.

Najveći broj prvačića svoje osnovnoškolsko obrazovanje steći će u OŠ ”Katolički školski centar“, njih 85, a druga po broju upisanih učenika je OŠ ”Safvet-beg Bašagić“ koja ove školske godine broji 83 prvačića.

U OŠ “Nafija Sarajlić“ upisano je 71, u OŠ ”Isak Samokovlija” 70, OŠ ”Musa Ćazim Ćatić“ 68, OŠ ”Alija Nametak“ 62 prvačića, OŠ “Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ 42 prvačića, a OŠ “Hasan Kikić“ njih 40.

Osnovne škole s najmanjim brojem upisanih đaka su OŠ “Vladislav Skarić“ s 28 prvačića, potom OŠ “Silvije Strahimir Kranjčević“ s 25, te OŠ “Hasan Kaimija“ s 23 prvačića, saopćeno je iz Općine Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije