Najselfiji za kraj projekta Zimska turistička sezona u srcu Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Najselfiji za kraj projekta Zimska turistička sezona u srcu Sarajeva
Općina Stari Grad nastavlja projekat "Ljepši i veseliji Stari Grad - Zimska turistička sezona u srcu Sarajeva" organizacijom izbora najbolje fotografije s ulica ove općine.

Tim povodom upriličen je koncert u okviru projekta u prostorijama Bošnjačkog Instituta.

Svi koji to žele mogu na ulicama Starog grada napraviti selfie s novogodišnjom dekoracijom u pozadini i imaju šansu osvojiti neki od vrijednih poklona.

Građani, ali i brojni turisti koji posjećuju općinu Stari Grad, već danas mogu napraviti selfie na ulicama najstarije općine, objaviti ga javno na svom FB profilu, označiti da se nalaze u Općini Stari grad, uz hashtagove #ljepsistarigrad i #veselijistarigrad, a vlasnici selfija s najviše like-ova osvojit će vrijedne poklone.

Proglašenje najboljeg selfija bit će 26. januara.

Općina Stari Grad, u saradnji s Fondacijom Sarajevo Navigator, počela je implementaciju projekta Ljepši i veseliji Stari Grad - Zimska turistička sezona u srcu Sarajeva, 22.decembra programom u kojem su čestvovali: Mostarske mažoretkinje, Sarajevo Drum Orchestra i Puhački orkestar Muzičkog društva Travnik koji su uveseljavali građane defileom od Katedrale do Baščaršijskog trga.

Postavljene su novogodišnje dekoracije u ulicama Ferhadija, Sarači, Štrosmajerova, Baščaršijski trg, Mula Mustafe Bašeskije, Zelenih beretki i Trg fra Grge Martića.

Ove ulice ukrašene su novogodišnjim dekoracijama, svijetlećim lampicama, zvijezdama, pahuljama, novogodišnjim jelkama, a takve dekoracije postavljene su prvi put na sarajevskim ulicama.

Izborom najselfija iz Starog Grada projekat “Ljepši i veseliji Stari Grad – Zimska turistička sezona u srcu Sarajeva” bit će i zvanično završen.

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije