U GRAS-u najavili kolektivne ostavke

Fena
U GRAS-u najavili kolektivne ostavke
Radiosarajevo.ba / Arhiv
Saobraćajni inspektori KUZIP KS-a danas su, u postupku kontrole izvršenja rješenja o privremenoj zabrani obavljanja prijevoza, iz saobraćaja isključili tri linije koje održava KJKP GRAS i dvije autobuske linije Centrotrans Eurolines d.d. Sarajevo.

Generalni direktor Gradskog saobraćajnog preduzeća Sarajevo (GRAS) Avdo Vatrić najavio je mogućnost da će uprava tog preduzeća podnijeti ostavku u slučaju da bude izvršeno rješenje Ministarstva saobraćaja KS o povlačenju vozila tog preduzeća s linija za Vogošću, Ilijaš, Lješevo i Kobiljaču.

"Počeli su da nam skidaju tablice s vozila i, po odluci resornog ministra, mi ne možemo da vozimo. U periodu prije rata u BiH, za područje općine Vogošća vozio je trolejbus, pošto te vrste saobraćaja sad više nema neko je to pretvorio u autobuske linije i dodijelio ih drugom prijevozniku", kazao je.      

Očekuje da ta odluka bude još jednom sagledana, te kaže da su zbog ljudi koji trebaju gradski prijevoz vozili danas i tako će i nastaviti „sve dok ne vidimo šta će se dešavati“.

"Skupština, Nadzorni odbor i Uprava GRAS-a odlučna je da, ako se nastavi ovo djelovanje Ministarstva saobraćaja KS protivno interesima javnog gradskog saobraćaja u Sarajevu, ne podrži te odluke. U slučaju da budemo primorani, mi ćemo svi podnijeti kolektivne ostavke", kazao je. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije