Centar Safet Zajko: Posjetitelje uznemirila zmija, gesta radnika oduševila sve

M. Ko.
Centar Safet Zajko: Posjetitelje uznemirila zmija, gesta radnika oduševila sve
Foto: Muhamed Kočo/Radiosarajevo.ba / Centar Safet Zajko

U sarajevskom Centru Safet Zajko danas je, oko 13 sati, brojne posjetitelje uznemirila zmija koja se pojavila na dječijem igralištu.

Iako je bila riječ o vodenoj zmiji, koja nije opasna - kako su nam kazali roditelji koji su se s djecom našli u blizini, prizor koji se dogodio nije bio nimalo lijep, pogotovo jer su se na igralištu nalazila djeca u starosnoj dobi od dvije do pet godina.

Ipak, situaciju je brzo riješio zaposlenik koji radi na održavanju Centra, a njegova gesta, vrijedi i to naglasiti, za svaku je pohvalu.

Naime, očevici su nam potvrdili da je radnik zmiju uhvatio u kesu i nije je ubio već ju je vratio u rijeku, što je naišlo na oduševljenje posjetitelja.

Zmije se često u ljetnom periodu pojavljuju u sarajevskim naseljima, no mnoge od njih su bezopasne. Međutim, kako bi svi bili sigurni - ako uočite zmiju, najbolje je da odmah pozovete Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, na broj telefona 033 627-889.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije