U Centru "Safet Zajko" otvoreno klizalište

Radiosarajevo.ba
U Centru "Safet Zajko" otvoreno klizalište
Foto: Općina Novi Grad / Otvoreno klizalište u Centru Safet Zajko

Općina Novi Grad Sarajevo obilježava 41 godinu postojanja, a tim povodom u Centru "Safet Zajko" jučer je upriličeno druženje sa građanima uz roštiljadu i prigodan kulturno - zabavni program kojem je prisustvovalo oko dvije hiljade posjetilaca, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Na Dan Općine Novi Grad otvoreno je i klizalište za najmlađe sugrađane koji će dane predstojećeg zimskog raspusta moći provoditi uživajući na ledenoj plohi u Centru "Safet Zajko".

Klizalište će biti otvoreno do sredine februara, a ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali i duže.

Ljubitelji klizanja moći će se klizati radnim danima i vikendom od 9 do 22 sata.

Klizanje će biti besplatno za sve uzraste, a oni koji nemaju klizaljke moći će ih iznajmiti po simboličnoj cijeni od 1 KM.

Otvaranju klizališta prisustvovali su i članovi delegacije grada Bakua iz Azerbejdžana i Turske predvođeni Fahrijem Solakom, generalnim Sekretarom Unije općina turskog svijeta (TDBB), čiji je kopredsjednik i član Upravnog odbora načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić.

Delagacija boravi u posjeti Općini Novi Grad u povodu Dana Općine, te će prisustvovati svečanoj sjednici Općinskog vijeća koja će se održati danas u multimedijalnoj sali Općine.

Ovom prilikom Solak je medijima kazao da u Upravnom odboru TDBB-a ima 21 općina iz BiH, te da je Novi Grad jedna od njih. Dodao je da Unija sarađuje sa općinama iz devet zemalja, a veliki broj projekata rade u BiH, tu su projekti iz oblasti obrazovanja, obnove kulturno - historijskog naslijeđa itd.

Načelnik Semir Efendić kazao je da je Općina Novi Grad Sarajevo najmlađa i najveća sarajevska općina i da obilježava 41 godinu postojanja, te da je tim povodom pripremljen prigodan program za sve naše građane, a otvoreno je i klizalište kojem se raduju najmlađi sugrađani.

"Pet načelnika Azerbejdžana zajedno sa predstavnicima njihovog Ministarstva za lokalnu samoupravu su u posjeti Novom Gradu. Planirano je da posjete i općine Konjic i Olovo, a prisustvovat će i svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Pored gostiju iz Azerbejdžana imamo i goste iz Turske, koje predvodi generalni sekretar Unije općina turskog svijeta gospodin Fahri Solak", kazao je načelnik Efendić.

Načelnik je podsjetio da je Predsjedništvo SRBiH, 16. decembra 1977. godine donijelo Odluku o formiranju Općine Sarajevsko Polje, koja je kasnije preimenovana u Općinu Novi Grad i da se od 2013. godine taj dan obilježava kao Dan Općine, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije