Tužilaštvo formiralo predmet o dešavanju u Skupštini Kantona Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo formiralo predmet o dešavanju u Skupštini Kantona Sarajevo
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Mirza Čelik

Tužilaštvo Kanton Sarajevo formiralo je predmet o dešvanjima u Skupštini KS, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

"Predmet je formiran, saslušavaju se svjedoci i prikuplja dokumentacija. Kad bude tužilačka odluka, javnost će biti informirana", kazala je za naš portal glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Danijela Kristić(Narod i pravda) je, podsjetimo, zamijenila Elmedina Konakovića(NiP) na mjestu predsjedavajućeg Skupštine 27. decembra prošle godine, a Mirza Čelik(SDA) je izabran na ovu poziciju na hitnoj sjednici Skuptšine koja je održana 28. decembra prošle godine.

Mirza Čelik novi predsjedavajući Skupštine KS

Od momenta formiranja nove parlamentarne većine(SDA, SBB, DF i BOSS) traje priča o tome ko je nelegalan, ko treba da vodi Kanton Sarajevo. 

Kristić, Konaković, Stojanović i Handžić: "Sila ne može, silom ne može"

NiP, Naša stranka, SDP BiH tvrde da je Mirza Čelik nelegalno izabran na poziciju predsjedavajućeg, zbog čega je Konaković javno kazao da je njegova dužnost da zaštiti pečat od daljenjeg nelegalnog rada.

Čelik pozvao građane Kantona: Apelujte da nam vrate pečat kako bi Skupština radila

Nova parlamentarna većina ne želi da prisustvuje na sjednicama, sve dok im se pečat ne vrati, a kako su i najavljivali vidimo da se i Tužilaštvo uključilo u rješavanje ove krize u prijestolnici naše zemlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije