Turistička zajednica KS-a primljena u PATA-u

Radiosarajevo.ba
Turistička zajednica KS-a primljena u PATA-u
Pacifičko-Azijska putničko udruženje (The Pacific Asia Travel Association - PATA) uvrstila je Turističku zajednicu Kantona Sarajevo kao najnovijeg člana.

Direktor PATA-e Mario Hardy, na godišnjoj večeri koja je održana sinoć u Londonu, ugostio je predsjednika Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermina Muzura, kao i direktora ureda Visit Sarajevo Faruka Čaluka.

Visit Sarajevo je osnovan početkom 2017. godine kao odgovor za razvojem i očivanjem turističkih i kulturnih vrijednosti Kantona Sarajevo.

"Turistička zajednica Kantona Sarajevo razumije značaj, rast i utjecaj Azijske i Pacifičke regije i kroz različite aktivnosti PATA-e sada imaju priliku pristupiti velikoj mreži članova naše asocijacije, kao i velikim istraživanjima i uvidima u pomoć koju možemo pružiti u razvoju njihovog turizma”, rekao je Hardy.

viber image1.jpg - undefinedDodao je da je svi članovi PATA-e trebaju naučiti više o bogatom gradu kakvo je Sarajevo, jer ima jedinstveno kulturno iskustvo.

Nermin Muzur je napomenuo da je Turistička zajednica KS-a mlada turistička organizacija osnovana početkom 2017. godine te da razumije da Sarajevo treba biti povezano s drugim priznatim destinacijama i svjetskim organizacijama.

"Znamo da je najbolji način za to kroz članstvo u PATA-i", dodao je Muzur.

Visit Sarajevo nastoji poboljšati turističku ponudu u Kantonu Sarajevo, učinivši grad jednim od privlačnijih destinacija u Europi.

Aktivnosti Turističke zajednice Kantona Sarajevo uključuju analizu lokalno i međunarodnog tržišta, planiranje i razvoj turizma u Kantonu Sarajevu, priprema i organizacija važnih događaja vezanih za turizam, produkcija i distribucija materijala, organizacija i vođenje turističkih informacionih centara, saradnja s partnerima u turizmu u KS-a i promocija Kantona Sarajevo na međunarodnim i državnim turističkim sajmovima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije