Tri dana čarolije: Novogodišnji program u Sarajevu obećava ludi provod

Radiosarajevo.ba
Tri dana čarolije: Novogodišnji program u Sarajevu obećava ludi provod
Grad Sarajevo će i ove godine biti novogodišnji centar regije i jedna od najpoželjnijih destinacija u Evropi, poručuju iz gradske uprave.

Sarajevska novogodišnja čarolija, koja će i ovaj put trajati tri dana uzastopno, počet će 30. decembra u 20 sati na trgu ispred Katedrale. Omladinski orkestar "MuzikArt" pod dirigentskom palicom Emira Mejremića izvest će najpopularnije i najljepše arije i evergreene. 

Zabavljat će ih i Groodvy, maskota Evropskog zimskog festivala za mlade (EYOF), čiji će domaćini u februaru iduće godine biti Sarajevo i Istočno Sarajevo. 

"Najsjajniju noć u godini ispred Vječne vatre, 31. decembra obasjat će Hari Mata Hari uz čije pjesme su odrastrale generacije i čija ljubav prema muzici, nošena neprikosnovenim vokalom, dolazi do svakog slušaoca", saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Grada Sarajeva. 

Posjetioce će uoči nastupa glavne zvijezde već od 20.30 sati, zagrijati DJ-Deezy i Eldin Huseinbegović. U Novu godinu će Sarajlije i njihove goste iz regije i cijelog svijeta uz najljepše Harijeve pjesme uvesti i spektakularan vatromet. 

Putovanje se nastavlja i 1. januara, također ispred Vječne vatre, nastupom pop-rock banda Bombaj štampa sa Brankom Đurićem Đurom. Program počinje u 21 sat, a kao predgrupa nastupit će sarajevski mladi bend Mirza&Panduri.

Doček Nove godine na otvorenom tradicionalno organizira Grad Sarajevo uz finansijsku podršku četiri gradske općine - Stari Grad, Centar, Novi Grad i Novo Sarajevo te Turističke zajednice KS.

Pozivaju građane i goste glavnog grada BiH da prilikom dolaska na lokacije, posebno u novogodišnjoj noći poštuju instrukcije institucija za održavanje javnog reda i mira te organizatora. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije