Toplane Sarajevo: Od sutra počinje grijanje

Fena
Toplane Sarajevo: Od sutra počinje grijanje
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

 KJKP "Toplane-Sarajevo" d.o.o. od četvrtka, 27. septembra, počet će sa zagrijavanjem objekata na svom toplifikacionom sistemu.

"Takva odluka je donesena u cilju pravovremenog djelovanja i zadovoljstva korisnika, a s obzirom na to da je u prethodna dva dana prosječna dnevna temperatura vanjskog zraka bila ispod 12 stepeni , te da se prema zvaničnoj vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda u narednim danima predviđaju niže temperature vanjskog zraka u jutarnjim i večernjim satima", saopćeno je iz KJKP "Toplane-Sarajevo".

S obzirom na odredbe iz Uredbe o općim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, iz "Toplana" ističu da će dnevni režim zagrijavanja objekata isključivo zavisiti od kretanja vanjske temperature vazduha.

Podsjećaju da je, prema Zakonu o upravljanju zajedničkim dijelovima zgrade, obaveza upravnika (upravitelja) zgrada održavanje zajedničkih dijelova instalacija centralnog grijanja, te da se u slučaju potrebe za hitnom intervencijom stanarii trebaju njima obratiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije