Pionirska dolina / Upoznajte Ninu: Prva tigrica nakon 27 godina u Sarajevu

21. 03. 2019. u 10:11:00 N. Ka.

Shares:0

Sedmogodišnja bengalska tigrica Nina novi je stanovnik popularne sarajevskog zoološkog vrta Pionirske doline. Uposlenici Pionirske u njenu čast za posjetioce u subotu, 23. marta organizuju "Tigromaniju" veliku zabava za malu raju, njihove roditelje i sve one koji su Ninin dolazak željno isčekivali.

"Tigrica je stigla početkom februara, karantin je uspješno završen, privikla se na objekat u kojem se nalazi. Na raspolaganju ima 600 kvadrata što otvorenog i zatvorenog prostora, tokom ljeta imat će i bazen sa vodom, jer tigrovi su poznati po tome da vole vodu. Prve komšije su joj njeni prvi rođaci iz porodice mačaka, lav i dvije lavice", kazala je Aldijana Hamza za Radiosarajevo.ba.

Nina je prvi tigar u sarajevskom zoološkom vrtu nakon 27 godina.

"Što se tiče same zabave, naši partneri su se potrudili da djeca dobiju dosta poklona, bit će dosta nagradnih igara za djecu, ali i za roditelje. Organizovat ćemo i specijalnu nagradnu igru za tate, koji mogu u jednoj muzičko plesnoj igri osvojiti i dio namještaja za svoj dom. Zabava traje di 15 sati, ali neće se završiti u subotu, nastavlja se i narednih dana", kazala je Hamza.

Cijene ulaznica u subotu su prema važećem cjenovniku, odnosno djeca do 5 godina imaju besplatan ulaz, djeca od 5 do 15 godina plaćaju 2,5 marke, dok će stariji za ulaz u zelenu oazu morati izdvojiti 3 marke.

 "Od subote će u funkciji biti i naši rekviziti za za dječiju igru i zabavu, vrteška, vozić, autići na električni pogon, oni tokom zime nisu bili u funkciji. Počinje sa radom i ljetna bašta, tako da je ovo jedan lijep početak nove sezone i pozivamo sve građane da dođu u subotu ili ako nisu u mogućnosti onda neki naredni dan dođu jer Tigromanija se nastavlja", poručila je Hamza.

Iz Pionirske doline mole građane da obrate pažnju gdje će parkirati svoja vozila, jer zoološki vrt nema svoj parking, a onaj koji je bio preko puta ulaza nije više u funkciji. Očekuje se velika posjećenost u subotu, tako da Sarajlije svoje automobile parkirajte na jedan od parkinga u blizni Pionirske doline(iznad stadiona Koševo, kod Zetre), a trotoare oslobodite da djeca mogu sa roditeljima slobodno hodati.

KOMENTARI (15)