Taktičko-pokazna vježba simulacije požara u Osnovnoj školi "Hasan Kikić"

Radiosarajevo.ba
Taktičko-pokazna vježba simulacije požara u Osnovnoj školi "Hasan Kikić"
Foto: Općina Centar / Simulacije požara u Osnovnoj školi "Hasan Kikić"

Služba za civilnu zaštitu Općine Centar je u saradnji sa pripadnicima Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Bjelave“, Crvenim križom Centar, Službom za medicinsku pomoć JU Doma zdravlja Kantona Sarajevo-Organizaciona jedinica Centar, te učenicima i nastavnim osobljem iz Osnove škole "Hasan Kikić“ održala taktičko-pokaznu vježbu simulacije požara.

Vježba je održana u dvorištu i objektu ove škole koja je smještena u Ulici Gorica 27, s ciljem provjere spremnosti provođenja organizirane evakuacije učenika i učitelja iz prostorija škole u slučaju potrebe, te učinkovitosti i demonstracije gašenja požara od strane vatrogasnih društava.

Tokom trajanja ove simulacije, nakon alarmiranja osoblja škole o pojavi požara pripadnici vatrogasnog društva su evakuisali učenike i osoblje škole i pristupili gašenju požara, dok su pripadnici Službe za spašavanje pri Crvenom križu pružili prvu medicinsku pomoć povrijeđenima.

Služba za prvu medicinsku pomoć JU Doma zdravlja Kantona Sarajevo-Organizaciona jedinica Centar je preuzela teško povrijeđene i prevezla ih ambulantnim kolima do bolnice, dok su lakše povrijeđeni zbrinuti u najbližoj ambulanti porodične medicine.

Služba civilne zaštite Općine Centar je prethodno ovakve vježbe održala za učenike i nastavno osoblje osnovnih škola "Silvije Strahimir Kranjčević“, "Nafija Sarajlić“, "Alija Nametak“, "Vladislav Skarić“, "Isak Samokovlija“ i Katolički školski centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije