Svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Novi Grad

Radiosarajevo.ba
Svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Novi Grad
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Svečana sjednica povodom Dana Općine Novi Grad

Povodom 16. decembra, Dana Općine Novi Grad u multimedijalnoj sali održana je svečana sjednica Vijeća na kojoj su prisustvovale brojne zvanice.

Načelnik Općine Semir Efendić kazao je kako ova općina nastavlja svoj put razvoja te predstavio ciljeve svoje administracije.

Danas, u povodu obilježavanja Dana Općine održane su brojne manifestacije, a svečano je otvoren i obnovljeni vrtić Žubor u Saraj-Polju.

"Na radost mališana i ostalih stanovnika Saraj - Polja danas je stavljen u funkciju vrtić Žubor, zapravo vraćamo ga njegovoj prvobitnoj namjeni. Već od nove godine u vrtiću ćemo imati oko 50 mališana, a imali smo priliku obići prostorije i vidjeti u kako ugodnim uslovima će se raditi", kazao je Efendić.

Danas je također upriličena priredba i svečano obilježavanje prvog rođendana Osnovne škole "Aneks", koja je počela sa radom 3. septembra prošle godine, a pohađa je 370 učenika s područja Novog Grada i Novog Sarajeva, jer se nalazi na granici dviju općina.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije