Sve spremno za 11. Zimski humanitarni bazar i Malu olipijadu

Radiosarajevo.ba
Sve spremno za 11. Zimski humanitarni bazar i Malu olipijadu
Foto: Radiosarajevo.ba / Zimski humanitarni bazar i Malu olipijadu

U organizaciji Vijeća roditelja sarajevske Osnovne škole Skender Kulenović u srijedu je organizovana radionica u kojoj su učestvovali učenice i učenici inkluzivnog programa nastave ove škole. Tom prilikom, za predstojeći Zimski bazar, pripremali su umjetnička djela čijom kupovinom će roditelji pomoći socijalni i razvojni fond Vijeća roditelja.

U pitanju je timski rad djece s poteškoćama u razvoju i ostalih vršnjaka na izradi sopstvenih umjetničkih djela u čemu je najveća vrijednost ove radionice. Ovakav timski rad bez segregacije zapravo je i poenta ovakvog rada.

Vršnjačka podrška i zajednički rad odbacuje sve predrasude pa je zato se i ovogodišnji bazar održava pod motom U našoj školi svi smo jednaki.

Nadalje, u subotu, 21. decembra će učenici i roditelji prodavati slatka i slana jela, igračke te druge proizvode i rukotvorine. Ono što je još bitno napomenuti jeste da hrana i igračke koje se ne prodaju bit će donirane djeci iz Doma Pazarić i Udruženju Oaza koja će ujedno biti dio ove lijepe priče. 

Ovaj tradicionalni događaj podržali su i brojni prijatelji iz zajednice, srednja i mala preduzeća, kao i brojne kompanije iz čijih će se donacija, između ostalog, nagraditi pobjednici Male olimpijade i najzaslužniji učenici.

Roditelji će biti u prilici i darivati krv, jer će kao i prethodnih godina Zavod za transfuziologiju KS tokom Bazara u O.Š. Skender Kulenović stacionirati svoj tim.

U okviru bazara, u sportskoj dvorani škole, održat će se olimpijada za učenike i učenice u organizaciji profesionalnih sportista kojima će se pridružiti i brojne javne ličnosti.

Prisutni će imati priliku uživati i u drugim kulturno-sportskim aktivnostima.

U nadi da ćete nam se pridružiti, pozivamo vas na 11. Zimski bazar i Malu olimpijadu Osnovne škole “Skender Kulenović” na Dobrinji u subotu, 21. decembra 2019. godine, sa početkom u 10 sati.

Svi ste dobrodošli!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije