Zbog snimanja filma: Sutra obustava saobraćaja u dijelu Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Zbog snimanja filma: Sutra obustava saobraćaja u dijelu Sarajeva

Iz Produkcijske kuće SCCA/pro.ba saopćili su da će sutra doći do privremene petominutne obustave saobraćaja zbog snimanja filma u ulici Bulevara Meše Selimovića, na potezu od Otoke do raskrsnice sa ulicom Ive Andrića, te u ulici Bajrama Zenunija na potezu od raskrsnice sa ulicom Sulejmana Efendije Mušića.

Privremena obustava će se, saopćili su, odvijati u periodu od 7 do 17 sati. Zamoili su sve građane za razumjevanje i zahvalili su na strpljenju.

Podsjetimo, u sarajevskom naselju Pofalići nedavno je na glavnoj saobraćajnici u jutarnjim satima nekoliko puta došlo došlo do obustave saobraćaja zbog snimanja scena za film "Suosjećanje za đavola" koji se bazira na istinitim događajima tokom opsade Sarajeva.

Snimanje filma kanadskog reditelja Guillaume de Fontena počelo je prije nekoliko dana, a film je inspirisan istinitim događajima i temelji se na autobiografiji francuskog novinara Paula Marchanda koji je tokom 1992. i 1993. godine izvještavao iz opkoljenog Sarajeva.

Radnja filma se odvija u ratnom Sarajevu, a s obzirom na to da je bolnica "Jezero" jedan od značajnih vizuelnih simbola staradanja Sarajeva i njegovih građana planirano je da u ovom filmu bolnica bude autentično prikazana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije