Susret Konakovića i ambasadorke Austrije: Podrška međunarodne zajednice laska

Radiosarajevo.ba
Susret Konakovića i ambasadorke Austrije: Podrška međunarodne zajednice laska
Foto: Vlada KS / Elmedin Konaković i Ulrike Hartmann

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković susreo se danas sa austrijskom ambasadoricom u Bosni i Hercegovini Ulrikom Hartmann, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Kako je navedeno, Hartmann je istakla da ima poseban interes za politička dešavanja u Bosni i Hercegovini.

Prema njenim riječima, ima mnogo mogućnosti kako Ambasada Austrije može pomagati i sarađivati sa Kantonom Sarajevo u konkretnim mjerama te istaknula, da su , ukoliko postoji politička volja da se nešto uradi , spremni podržati projekte i procese u Kantonu i cijeloj zemlji.

Konaković je govorio o rezultatima koje je ostvario aktuelni saziv vlasti u 11 mjeseci. Kako je saopšteno, pokrenuti su mnogi procesi uvođenja reda u komunalnom sektoru , projektima saobraćajne i vodovodne infrastrukture za što je procjenjeno da su najakutnije tačke.

"Također, brojni zakoni koji po prvi put na transparatan način tretiraju sve uposlene u javnom sektoru i procese koji se u vode, obavezu kontrole imovine imenovanih lica, aktivne antikoruptivne mjere su pokazatelji nove političke energije, vizije upravljanja i razvoja Kantona. Podrška međunarodne zajednice tim procesima svakako laska i potvrđuje ispravnost puta kojom trenutna vlast u Kantonu Sarajevo ide", naglasio je Konaković.

Sa današnjeg sastanka poslana je zajednička podrška aktivnostima koji Kanton Sarajevo vodi u povezivanju i saradnji sa drugim gradovima i regijama u Bosni i Hercegovini što predstavlja dobar signal zbližavanja i razumjevanja kroz konkretne projekte važne za život svih građana, bez obzira u kojem dijelu Bosne i Hercegovine žive, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije