Studentski domovi Nedžarići i Bjelave dobivaju moderne ambulante

Fena
Studentski domovi Nedžarići i Bjelave dobivaju moderne ambulante
U sarajevskim studentskim domovima u Nedžarićima i na Bjelavama bit će organizirana ambulanta, a uprava Javne ustanove Studentski centar Sarajevo najavljuje nova unapređenja.

Direktor Studentskog centra Tarik Curić na konferenciji za medije je rekao da je novi menadžment ove ustanove u protekloj godini napravio nekoliko pozitivnih koraka, među njima ambulante u sklopu studentskih naselja, u kojima će biti i stomatološke ordinacije, nove studentske kafe klubove te brzi internet i televizore u svim sobama.

"Uz drugi paviljon na Bjelavama koji je napravila Vlada Kantona Sarajevo i ostale zgrade ćemo renovirati, da bismo odgovorili svim potrebama naših studenata, ali i da možemo primiti strane", rekao je Curić.

Poručio je da će napraviti najmodernije studentske domove i riješiti dugovanja, te da će firma početi pozitivno poslovati.

Ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Zilha Ademaj izrazila je zadovoljstvo da će studenti dobiti, u sklopu studentskih naselja, ambulante porodične medicine, naglašavajući da se u protekloj godini intenzivno radi na poboljšanju prava studenata.

"Moja želja je bila da studenti dobiju zdravstvenu zaštitu, naročito oni iz drugih kantona. Odlučili smo da organiziramo po jednu ambulantu, koje će imati ambulante poridične medicine u dvije smjene, kao i stomatološke ordinacije", istaknula je Ademaj.

Najavila je da će ambulante biti opremljene savremenom opremom, a da će studenti imati blagovremenu zdravstvenu zaštitu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije