Sarajevo: "Vrata Studentskog centra su širom otvorena za studente"

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: "Vrata Studentskog centra su širom otvorena za studente"
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Stalno se radi na popravljanju uvjeta u domovima Bjelave i Nedžarići

U Studentskom centru u Nedžarićima održana je pres-konferencija povodom početka akademske 2018/19. godine. Prisutnim su se obratili predsjednik Studentskog centra Tarik Curić, predstavnici rukovodstva smještaja i ishrane Almir Škrijelj i Samira Kodrić te šef tima za ljudske resurse Edina Demirović. 

Prema njihovim riječima Studentski dom ima novih 1.400 studenata, ali očekuje se da će taj broj biti veći, s obzirom na to da se još čekaju rezultati upisa. Novi studenti, ali i oni stari ove godine ulaze u renovirane sobe, a obnovljene su i kuhinjske prostorije. Na raspolaganju su im čitaonice i teretane.

Naveli su da su vrata Studentskog centra Sarajevo otvorena i da je cijena smještaja ista kao i prošle godine i zaista je dobro mjesto za studente.

Semir Muhanović, član Udruženja studenata JU Studentskog centra u Sarajevu koji živi u Studentskom domu već četiri godine i koji je četvrta godina na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, navodi da se standard u domu popravio:

"Stalno se radi na popravljanju uvjeta u domovima Bjelave i Nedžarići. Izgrađeni su vešeraji, otvorena je teretana, stigli su novi madraci, deke i jastuci. Radi se na studentskom standardu."

Napominje da za studente iz Hercegovačko-neretvanskog kantona nije plaćena subvencija, tako da oni plaćaju punu cijenu doma, što je otprilike 400 KM.

"To je previše za studente iz ovog kantona, radi se na tome da svi kantoni plate subvenciju. Apeliramo na sve kantone da ih plaćaju radi dobrobiti studenata", rekao je student Semir.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije