Strujni udar na izvorištu Bačevo, bez vode veći dio Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Strujni udar na izvorištu Bačevo, bez vode veći dio Sarajeva

Iz KJKP Vodovod i kanalizacije Sarajevo ističu da je u toku popravka kvarova i prekid u vodosnabdijevanju na sljedećim lokalitetima: Antuna Hangija, Braće Begić, Marija Mikulića, Iza Hrida, Bratunačka čikma, naselje Rajlovac, Zabrđe, Reljevo, Riječica, Paljevska, Muse Čazima Ćatića.

"Očekujemo stabilizaciju u vodosnabdijevanju do 18h", kazali su iz ovog preduzeća.

Kako dalje stoji u saopćenju,  zbog vremenskih neprilika koje su se dogodile sinoć u 19 sati na glavnom izvorištu Bačevo došlo je do strujnog udara, usljed čega je van pogona bilo cijelo izvorište.

"Nakon ponovne uspostave rada izvorišta, jedan bunar za pravac rezervora Mojmilo je ostao u kvaru, što je umanjilo raspoložive količine za dodatnih 100 l/s. Danas ekipe vrše zamjenu bunarske pumpe i očekujemo ponovno puštanje bunara do 20 sati", kazali su iz ViK-a.

Zbog ovih problema, došlo je do poremećaja u vodosnabdijevanju područja koja se snabdijevaju
sa rezervoara Mojmilo  - Dobrinja, Vojničko Polje, Nedžarići, Alipašino Polje, Alipašin Most, Hrasno, Lukavac, Otoka, Rajlovac, Halilovići, Zabrđe, Čengić Vila, Dolac Malta, Socijalno, Pofalići, Grbavica, Marijin Dvor, padinski dijelovi Trebevića, Buća Potok.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije