Štrosmajerova ulica će biti drukčija: Idejna rješenja za budući izgled (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Štrosmajerova ulica će biti drukčija: Idejna rješenja za budući izgled (FOTO)
/ Predstavljena idejna rješenja za budući izgled Štrosmajerove ulice, FOTO: Starigrad.ba

U skladu s pravilima Konkursa za izradu idejnog rješenja uređenja ulice Štrosmajerova, danas je u Općini Stari Grad održana izložba svih prispjelih radova. Izloženo je ukupno jedanaest radova koji su prijavljeni na Konkurs koji je trajao do 21. decembra, 2015. godine. Radovi su izloženi pod rednim brojem, prema datumu pristizanja na Konkurs.

Sve pristigle radove ocjenjivala je stručna komisija u sastavu: predsjednica komisije Lidija Mićić dipl. ing. arh.; članovi Ljiljana Pelidija, dipl. ing. građ. Hamdija Efendić, dipl. ing. građ. Munib Buljina, dipl. ing. arh. i Aida Veladžić, dipl. ing. arh. Od pristiglih jedanaest radova, sedam nije imalo potpunu dokumentaciju i nisu zadovoljili uvjete Konkursa, navodi se u saopćenju starogradske Općine.

Komisija je najuspješnijim radom pristiglim na javni Konkurs za izradu Idejnog rješenja uređenja ulice Štrosmajerova – Općina Stari Grad Sarajevo ocijenila rad pod šifrom SC215 , koji će blagovremeno biti predstavljen javnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije