Stojnić i Hadžibajrić za Radiosarajevo.ba o upadu inspektora u "Tesla Pub"

E. H.
Stojnić i Hadžibajrić za Radiosarajevo.ba o upadu inspektora u "Tesla Pub"
Općinski inspektori, nakon jučerašnjeg neuspjelog pokušaja, ušli su u objekt "Tesla pub" u vlasništvu Denisa Stojnića, čija deložacija je naložena zbog navodnih dugova prema Općini Stari Grad.

Vrlo brzo nakon tog ulaska, reagirao je i vlasnik "Tesla puba" i proslavljeni MMA borac iz BiH Denis Stojnić, koji je kazao kako je ulazak u objekt izvršen nasilnim putem, te da su tom prilikom povrijeđeni zaposlenici ovog ugostiteljskog objekta.

"Fali nam novac iz objekta, otuđen je, a Mirza Vrabac, kojeg sam ja prijavio za prijetnje i bacanje bombi, došao je s općinskim inspektorima i unosio se mojim radnicima u lice, a dvojicu su udarili. Nakon toga, razvalili su bravu i otišli. Bili su sat vremena kod objekta, vrijeđali moje radnike, prijetili im i udarali ih, te je jedan radnik završio u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu", istaknuo je Stojnić u izjavi za Radiosarajevo.ba.

On je dodao i kako sumnja da se ovakav pokušaj deložacije itekako kosi sa zakonom, te da su općinskim inspektorima pomagali ljudi koje je on ranije prijavljivao zbog prijetnji. Također, ustupio nam je i fotografije poruka koje je tokom dana poslao načelniku Hadžibajriću, a u kojima objašnjava cijeli današnji slučaj.

"Nije uredu da su mi novac otuđili i da to se dopušta u ovoj državi, da općina ne poštuje odluke suda", zaključio je Stojnić.

On je još jednom podsjetio da ne postoji nikakav finansijski dug prema općini, te da je pitanje plaćanja kirije riješeno vansudskom nagodbom s načelnikom Hadžibajrićem koju, kako ističe, ne poštuje općinska administracija, a koju je usvojilo Općinsko vijeće Stari Grad. Zbog toga će, kaže, na teren izaći i sudija koji će utvrditi veličinu objekta.

"Jedino članovi porodice Stojnić nisu dobili baštu u Starom Gradu i zaista ne znam zašto nas diskriminiraju", zaključio je Stojnić, koji je dodao da će sutra održati press konferenciju na kojoj će govoriti o svim detaljima ovog slučaja i prikazati sve dokumente, što je poseban razlog zbog kojeg stiže u Sarajevo.

Načelnik Hadžibajrić nije imao neki poseban komentar, kada je riječ o procesu deložacije koji je proveden danas.

"Deložacija je izvršena, objekt je zapečaćen i vlasnik će imati priliku da plati dug. U protivnom, prostor će ići na konkurs. A recimo inspektori su danas u objektu utvrdili da su izvršeni bespravni građevinski radovi, za koje nisu imali odobrenje, zbog čega ćemo pokrenuti prekršajnu i krivičnu prijavu", kratko je zaključio Hadžibajrić za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije