Snijeg otežao promet: 120 radnika od sinoć čisti sarajevske ulice

J. Ć.
Snijeg otežao promet: 120 radnika od sinoć čisti sarajevske ulice
Kako su u proteklim danima i najavili meteorolozi iz Federalnog hidrometeorloškog zavoda, snijeg je sinoć prekrio brojne bh. gradove, a bijele su i sarajevske ulice.

Iz KJKP Rad su nam kazali da je čišćenje saobraćajnica počelo sinoć oko 23 sata.

Za Radiosarajevo.ba glasnogovornik KJKP Rad Mirza Ramić kazao je kako su radnici ovog preduzeća još s prvim pahuljama izašli na teren.

"Ustanovili smo da su glavne saobraćajnice prohodne i kako nema problema u odvijanju saobraćaja. S obzirom na to da se temperatura u noćnim satima spuštala ispord 0, na teren smo morali izaći u punom kapacitetu kako bismo odgovorili zadatku u radovima te nesmetano radili na sprečavanju nastanka poledice", istaknuo je Ramić. 

Prema informacijama s kojim raspolaže od jutros, jeste da nema nikakvih poteškoća pri odvijanju saobraćaja, izuzev poledice koja se javlja mjestimično na onim mjestima gdje postoje kvarovi na vodovodnoj mreži, ali, kako kaže, trenutno se radi i na tome.

Ramić je istaknuo i to kako se u prestanak padavina očekuje sutra ujutro oko 2 sata. Tako da će Zimska služba vršiti posipanje ulica radi sprečavanja nastanka poledice.

"Jučer je bilo angažirano 120 radnika na ručnom čišćenju a danas na terenu intenzivno radi 110 radnika. U narednom periodu ono što je bitno napomenuti jeste da se do četvrtka ne očekuju nove padavine", rekao je.

Mirza Ramić apelira na građane da svoja vozila parkiraju adekvatno i očiste ispred svojih stambenih ili poslovnih objekata što je ujedno i zakonska obaveza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije