Pogledajte šta se dešavalo u haustoru u ulici Zmaja od Bosne

S. H., F. Z.
Pogledajte šta se dešavalo u haustoru u ulici Zmaja od Bosne
Stanari zgrade okupili su se u haustoru zgrade u ulici Zmaja od Bosne, u kojoj žive.

Građani su se i obračunali s policijom koja je došla da spriječi eventualne incidente i zaštiti građane. Stanari su sa sobom nosili i ugovore o otkupu stana. U zgradi se okupilo i nekoliko ljudi koji uopće nisu stanari zgrade.

Stanarka Aida Feraget vezala se za ulaz u poslovni prostor. Naime, stanarka zgrade Aida Feraget na svom Facebooku je navela da je za danas najavljen dolazak sudskih izvršilaca u haustor u kojem stanuje kako bi, tvrdi, "preuzeli" njihovu prostoriju, privatno vlasništvo stanara ulaza. 

U haustor je stigao i izvršilac Suda, no ulazak u navedenu prostoriju je odgođen, što je potvrdio i sudski izvršilac okupljenim građanima.

Stanari su zadovoljni i, kako su naveli, ustrajat će u svojoj borbi. 

Podsjećamo, stanari zgrade koja se nalazi u ulici Zmaja od Bosne na broju 80 u Sarajevu najavili su za danas vezanje u haustoru zbog, kako su naveli, dolaska sudskih izvršilaca koji su trebali preuzeti poslovni prostor za kojeg stanari tvrde da je njihovo vlasništvo.

Koldžo je objasnio da je taj poslovni prostor odlukom Suda pripada Općini mnogo prije nego su stanari otkupili stanove, te je naveo da u njihovim otkupnim ugovorima ne stoji da su vlasnici i poslovnog prostora, već zajedničkih prostorija poput hodnika, podruma, tavana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije