Srednjoj medicinskoj školi Sarajevo Općina Centar donirala 4.000 maraka

Radiosarajevo.ba
Srednjoj medicinskoj školi Sarajevo Općina Centar donirala 4.000 maraka
Iako Općina Centar nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, već dugi niz godina iz budžeta izdvaja značajna sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada vrtića, osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na njenom području.

Ova lokalna zajednica je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 4.000 maraka za Srednju medicinsku školu Sarajevo, čime je nastavljena dugogodišnja briga za unapređenje uslova rada u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Tim povodom, direktorica Srednje medicinske škole Sarajevo Sadina Kešo posjetila je Općinu Centar gdje joj je načelnik dr. Nedžad Ajnadžić uručio zaključak o dodjeli pomenutih sredstava. Sastanku je prisustvovala i Jasmina Fazlić iz Službe za obrazovanje, kulturu i sport.

Načelnik Ajnadžić je naglasio snažno opredjeljenje Općine Centar da dodatno unaprijedi kvalitet obrazovnog procesa, te dodao da će ova lokalna zajednica u skladu sa finansijskim mogućnostima i u budućnosti podržavati rad osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na njenom području.

"Naša djeca zaslužuju da imaju najkvalitetnije uslove za učenje, a mi ćemo se sa druge strane potruditi da im to i obezbijedimo jer ulaganje u obrazovanje je najisplativija i najbolja investicija", istakao je Ajnadžić te dodao da će Općina u narednom periodu, a u skladu sa mogućnostima, ovoj školi donirati određeni broj računara za potrebe održavanja časova informatike.

Prema riječima direktorice Kešo, izdvojena sredstva u iznosu od 4.000 KM bit će iskorištena za popravku radijatora te za zamjenu podova u nekim učionicama.

"Sredstva koja smo dobili od Općine Centar uveliko će poboljšati rad u ovoj srednjoškolskoj ustanovi. Školska zgrada je poprilično stara i zbog toga imamo velike probleme, ne samo sa podovima nego i sa mnogim drugim stvarima. Donirana sredstva ćemo iskoristiti za sanaciju podova u nekoliko učionica kao i za popravku radijatora koji su dotrajali. Koristim priliku da izrazim zahvalnost Općini Centar koja je pokazala veliko razumijevanje za naše potrebe", kazala je Kešo.

Podsjećamo da je Općina Centar i ranijih godina izdvajala finansijska sredstva za poboljšanje uslova rada u ovoj srednjoškolskoj ustanovi i to za uređenje školskog dvorišta 25.000 KM, za opremanje učionica i sale za tjelesni odgoj potrebnim inventarom 15.000 KM, za nabavku učila za kabinet praktične i teorijske nastave 9.000 KM, te za sanaciju podova 5.500 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije